För att återuppta ditt ärende vid ett senare tillfälle kan du antingen gå till Min sida eller starta E-tjänsten på nytt. Du kommer då att få en fråga om du vill återuppta ärendet.
Sidan innehåller fält vars innehåll inte kunde valideras. Du måste åtgärda felen eller tömma fälten innan ärendet kan sparas.
Om du misstänker att ett barn far illa ska du göra en orosanmälan. Du behöver inte veta säkert om något är fel, det räcker med att du misstänker eller känner oro för barnet.
I den här e-tjänsten kan både du som är privatperson och tjänsteman med anmälningsskyldighet lämna in en orosanmälan. Om situationen är akut - ring 112.
Viktigt! Om du gör en anmälan utanför våra ordinarie öppettider kommer vi inte se din orosanmälan förrän nästkommande arbetsdag. Det är därför viktigt att du då vänder dig till Socialjouren Nordväst, 010-444 05 00, om din oro är akut eller ringer 112.
Som privatperson är det frivilligt att anmäla och du kan vara anonym.
Tänk på att!
Om du arbetar inom Polisen, verksamheter/myndigheter för barn och unga, till exempel skola, hälso-sjukvård och tandvård så är du skyldig enligt lag att göra en anmälan om du misstänker att ett barn far illa. Denna typ av anmälan är inte anonym.
Om du kommer i kontakt med missbrukare i ditt arbete är du också skyldig att i vissa fall anmäla din oro.
Vi tar kontakt med vårdnadshavarna för att göra en bedömning och fattar sedan ett beslut om att vi ska inleda en utredning eller inte.
Vid orosanmälningar för vuxna gör vi en bedömning om en frivillig utredning ska inledas eller inte, eller om en tvingande LVM-utredning inleds.
I den här e-tjänsten kan du vara anomym. Personer med skyddad identitet ska inte använda denna e-tjänst. Vill du prata med en handläggare eller om du har frågor om orosanmälan vänligen kontakta vår mottagning. Våra kontaktuppgifter och öppettider hittar du på kommunens webb. Klicka på Nästa längst ner på sidan för att påbörja registreringen av din orosanmälan.
Blanketter och andra e-tjänster
Läs mer om hur vi behandlar dina personuppgifter här.